Lezení s horokroužkem

Autor: Bubák st. br. sl. ml. (26.04.2007)

Koukejme na to. Ono už je venku jaro. Takže lezení na nějaké překližce v tělocvičně už je děsná nuda. Zvlášť, když sluníčko svítí jako v létě. Takže mládežníci vyjeli místo do tělocvičny na Malý Rabštejn. Za přítomnosti Bína a Ivoše se tam učili jak zachytit pád (zatím jenoum pneumatiky). Ta byla pro starší už příliš lehká, takže příště přitvrdíme. Mezitím Bubák s Robertem natáhli Kovadlinku, Zahrádky a Jeníčka. Na těchhle cestách si všichni zkusili, že je úplně něco jiného lézt po známých jasně viditelných chytech v tělocvičně než po skále. A navíc i o trochu výš než 7,5 m. Pro ty nezdatnější z nejzdatnějších natáhl Bín ještě Odštíplý blok. Ten však přelezli nebo spíš přeseděli jen ti nejstarší. Co na závěr?
Zjistili jsme, že nás lezení baví víc na skále než na stěně a že ještě bude potřeba potrénovat. Takže hurá do parku na boulder a za tři týdny si to zkusíme znova.

Komentáře

Bin (06.05.2007 v 15:41)
Tak, tak, potrénovat, a to dost. Je potřeba těm mladejm vštípit, že dobrej horolezec je starej horolezec. Je hezký, když někdo na svůj věk dobře leze, ale je tragedie, když se pak ten samej vzteká u navazování, o jištění nemluvě... A je fakt, že se mladejm dost ulevilo, když mohli po dvou pokusech chytání gumy vyklidit pole pro další. Ale bylo to gut, přežili všichni. Bin

Fotky k článku


Přidat fotky

Přidat komentář
*
*

Pole označená * je nutné vyplnit.