Lezení s horokroužkem II

Autor: Bubák (Karel) (16.05.2007)

Zase je tu pondělí tři hodiny odpoledne. Horokroužek odjíždí na Malý Rabštejn. Pod vedením Bubáka tři auta plná dětí vyráží (sem tam je v autě i nějaký řidič). Na Malém Ráblu se potkáváme s dalšími účastníky, takže konečný počet účastníků je zruba kolem 20 osob a osůbek. Po bleskovém natažení několika cest následuje mnohem pomalejší lezení účastníků. Výkřiky jako ''Tady žádný chyt není'' jsou komentovány slogany ''Zkus místo chytů stupy'', ''Tak se pořádně postav, pak na nějaký dosáhneš'' nebo ''Tak netahej nohy za sebou a pořádně se postav''. Zkrátka a dobře, mládežníci mají velikou chuť do lezení na skalkách, ALE...
Tohle velké ale znamená, že většina z mládežníků neví co s nohama. A nedělají to jen ti nejmenší a služebně nejmladší. I někteří starší borci řeší problémy spíš silou než hlavou a tak po přelezení čtyřky funí jaklo pytel ježků a třou si bandasky. Stará ohraná písnička. Zřejmě budeme muset tréningy zaměřit tímto směrem.
Ale dost už kritiky, je třeba pochválit všechny za účast, za to že překonali všechny překážky a nakonec vrcholu dosáhli. Zvláště pak ty nejmenší, kteří se snažili a vylezli kam se dalo (někdy i nejištění a mimo skalky). Doufám, že účast bude i příště hojná a bude se všem líbit, takže za týden.

Komentáře

Fotky k článku


Přidat fotky

Přidat komentář
*
*

Pole označená * je nutné vyplnit.