Podzim v Ádru

Autor: Kosťa (20.12.2010)

Milí a drazí přátelé,

tak jsem po dlouhé době opět přemohl techniku a sesmolil trochu opožděně k podzimnímu lezení v Teplicích a Ádru. Lépe řečeno k našemu škodění v této lokalitě. První nová cesta je v Teplicích na věž Eskimo Walzla, jmenuje se "Z čech až na konec světa" a má klasifikaci VIIb. Řekl bych lehčí VIIb, velmi dobře zajištěno - čtyři kruhy, přímo nad turistickým chodníkem. Na fotce číslo 1 Mády odlézá od druhého kruhu a na druhé fotce leze mezi třetím a čtvrtým kruhem. Cesta potěší spíše klasiky, neboť stěna je členitá, lezení spáry, komínek, stěny i hrana. V polovině je balkon s borovicemi, kde se dobírá. Taková klasika.

Při druhém výletě jsme s Adamem zaškodili místním v Ádru, vedle Elišky přímo nad turistickým chodníkem. Tak se nám podařilo na Studničkovu věž udělat cestu "Rockhorn" klasifikace VIIIa. Skalní věže (Rockhorn) jsou v této cestě hned dvě, cesta vede středem údolní stěny, má čtyři kroužky a povedlo se nám elegantě dotáhnout až na předvrchol, kde se spojuje s vyhlášenou Cikánovou spárou. V této cestě naleznete vše. Spáry, komíny, převis, stěnu, rajbuňk i hranku. Od všeho kósek. Tož to zkuste a posuďte (ale nebijte mě). Na první fotce vrtám druhý kroužek, na druhé fotce třetí kroužek, na třetí fotce čtvrtý kroužek a od něj při hrance po oblinách výšvih na předvrcholek, čtvrtá fotka ukazuje krásný výhled od čtvrtého kruhu na Elišku, Štěpánku, apod. Poslední fotka je od čtvrtého kruhu na Adama, který supí s párou ke třetímu kruhu.

Dole je cesta shodná s cestou "Smích starého Kruppa" až po převis. Pod ním přes první věžičku doprava ke hraně a přes převis 1.k do spáry a tou ke 2k. Stěnou doprava do další spáry a tou 3k a krátkým komínem na druhou věžičku ke 4k. Vpravo při hrance na pilíř a "Pamětní" cestou na vrchol.

Komentáře

Cube (20.12.2010 v 17:40)
Hned v úvodu musím říct, že tady ta "ochrana proti spamu", kterou člověk musí obsolvovat, než napíše komentář, mne pobavila ...jsem se tak nad tím zamyslel a... ona to asi nebude jen ochrana proti spamu, ale taky proti... kua doufám, že to sečtu dobře! :DD

A teď k věci... Kosťo, nechceš tady přilepit ty fotky, když už o nich v textu píšeš?! Docela rád bych kuknul, kde to vede, no ale takhle... dikes.
Cub

Fotky k článku



Přidat fotky

Přidat komentář
*
*

Pole označená * je nutné vyplnit.