Lezení na chrámovkách

Autor: Bidlo (19.10.2014)

Poslední dobou jsem si oblíbil lezení v Teplických stěnách. Padesátimetrových kolmých liniích Chrámových, Martinských a dalších okolních stěn. A není to vždy jen sportovní lezení. Občas vám při dlouhém pádu mohou omrznout uši.:-D Nejlepší výkon jaký se v našem olomouckém týmu povedl byl Michalův flash přelez "Barona Prášila" IXb. Já potřeboval na přelez tři pokusy. Lezení začíná krásným do ruky padnoucím sokolíkem z kterého se elegantně vyhoupnete přes převis. Pak dlouhými tahy přepádlujete na vzdušnou hranu. Tam naleznete klíč k úspěchu. Pak ještě jeden boulder a když se vám podaří vyladit vrcholový rajbas, odmění vás pohled z hradby vrcholů na úžasné údolí.
 Další úžasná cesta "Stěna zdobená "Železem" mi dala zabrat mnohem víc. I když je to jen IXa...  Spáry mi tak moc nejdou a kruhy jsou míň na husto. Kombinace morálu a bandasek mi nedovolila RP.
 "Stroboskop" VIIIc, to je cesta pro radost. Naštěstí jsem si vylosoval první konec, páč cesta mi dala hned na prvním rande. Jen ji zastihnout bez vláčku nápadníků je těžké. Michal, ten se v tom jen proběhl.

Komentáře

Bubák | MAIL (24.10.2014 v 9:12)
Opraveno

Bidlo (23.10.2014 v 17:19)
Díky za upozornění, samozřejmě to má být IXb. Jde vidět, že se vyznáš...

Erik (21.10.2014 v 23:38)
dobře chlapci, akorát tu klasu pište pískařskou, na 9b budete muset sníh ještě hodně chleba

Fotky k článku



Přidat fotky

Přidat komentář
*
*

Pole označená * je nutné vyplnit.